2012. március 12., hétfő

Mosódió

A mosódió fán termő, természetes mosószappan. Környezetbarát, biológiailag lebomló, gazdaságos és fenntartható termék, mely természetes úton mossa ki a szennyest.
A mosódió Nepálban és Indiában őshonos, ahol évszázadok óta használják, ez valójában egy gyümölcs, mely a Sapindus Mukorossi nevű fának a termése. A mosódió akkora, mint egy cseresznye, mézszínű, és egy szaponin nevű anyagot tartalmaz, mely a természet saját mosószere. Amikor az érett gyümölcs lepotyog a fáról, a helyi családok betakarítják, majd a gyümölcs héját a napon megszárítják. Semmiféle kémiai vagy gyártási folyamatot nem használnak a késztermék előállításához.
Amikor a mosódió vízzel érintkezik, enyhe szappanhabot hoz létre. Minden mosódió egy biológiailag lebomló átlátszó tasakban, és egy organikus pamuttáskában kerül a vásárlók kezébe.

Használata

4-6 szem mosódiót szedjünk ketté, hogy jobban kifejthesse hatását, majd helyezzük bele a kis pamutzsákba, majd tegyük bele a mosógép dobjába a szennyes ruhák közé. A mosás végén az eredmény tiszta, puha, vegyszermentes, természetes, friss illattal körül lengett ruha.
Ha kívánja, néhány csepp illóolajat is rácseppenthet a mosódió zsákjára.

A mosódió bármilyen hőmérsékleten és mosógépben használható, és nemcsak egyszeri alkalommal, hanem 2-3-szor is felhasználható, mielőtt a komposztálóba dobná.

A mosódió alkalmas folyékony szappan készítésére, ékszerek megtisztítására, valamint kedvenc háziállatának tisztántartására.

Tények

A mosódió használható alsó és felső töltetű mosógépekhez is, mivel habot jóformán alig képez.
Bármely hőmérsékleten kiválóan használható, akár kézi mosásnál is.

A mosódió régóta használt ékszerpolírozó anyag Indiában. A mosódió vizébe áztatják bele az ékszereket, majd átdörzsölik és leöblítik.

A mosódió enyhe oldatának segítségével a házi kedvencéről is eltávolíthatja az élősködő parazitákat, szőrét tisztává és puhává varázsolhatja és megvédheti a további fertőzés veszélyeitől.

A mosódió 3-5 alkalommal is felhasználható, mielőtt a szaponin elveszne belőle. Ezt onnan lehet látni, amikor a belső oldala elveszti fényét és puhább lesz.

A legjobb eredmény eléréséhez, tartsa külön a színes és a fehér ruhákat. Idővel a fehér ruhák kissé elszürkülhetnek, ám ebben az esetben a mosódiót ki lehet egészíteni egy természetes fehérítő hozzáadásával is, mely ugyancsak természetes és biológiailag lebomló. Vagy egyszerűen csak adjon hozzá fél csésze citromlevet, mellyel szintén elérhető ez a fehérítő hatást.

A mosódió eltávolítja a mindennapi foltokat, szennyeződéseket a ruhákból. Nemcsak rendkívül hatékony, de kíméletes is. A fekete vagy színes ruhák mosásának terén a mosódió verhetetlen, csakúgy, mint a kényes gyapjú esetében. Nincsen szükség, öblítő használatára. A mosódió csodálatosan puhává varázsolja a ruhaneműket.

A mosódió biológiailag teljesen lebomló, egyszerűen visszahelyezhető az anyaföldbe, ha bedobja a komposztálójába. A mosott ruhák után fennmaradó szürke víz is teljes mértékben ártalmatlan a környezetre, hiszen semmiféle vegyi anyagot nem tartalmaz. Éppen ezért alkalmas a víztisztító tartályok tisztán tartására, melyből a vizet akár rá is locsolhatja a növényeire.

Ideális megoldás érzékeny bőrű embereknek, ugyanis hipoallergén. Különösen jól alkalmazható babáknál, vagy ekcémában és pikkelysömörben szenvedő emberek esetében.

A mosódió nagyon gazdaságos. Bizonyos számítások szerint, 50%-os megtakarítás érhető el használatukkal a hagyományos, vegyileg előállított mosóporokkal szemben.

Mi hiszünk abban, hogy a környezetünk megmentése felbecsülhetetlen érték mindenki számára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése